Augusztus lévén indítsunk a nyári frissítők királyával, az olasz keserűlikőrből és olasz habzóborból, valamint szódából álló, narancsos ízvilágú és színű, könnyed kevert itallal, az olaszok fröccsének is nevezett Aperol Spritz-cel. Néhány éve még nagyon kevesen ismerték hazánkban, de a Bols Mixer Akadémiának (is) köszönhetően ma már itthon is széles körben kedvelt (fő alkotóelemei, a prosecco és az Aperol mostanság a nagyobb áruházakban megvehető).

aperol spritz receptúra aperol

Fotó: foodandwine.com

 

Összetevők:
3 rész prosecco (vagy fehérbor)
2 rész Aperol
1 rész szóda

Pohár: boros.

Elkészítése: koktéljéggel teli pohárba töltjük az Aperolt, a proseccót, majd a szódát, ezek után pedig bárkanállal nagyon óvatosan megkeverjük (a szénsav tartósságára vigyázva). Félbevágott narancsszelettel díszítjük, narancshéjojallal megpermetezzük, a narancs héját pedig végighúzzuk a pohár száján. A legszebben boros pohárban mutat, de old fashioned pohárban is lehet készíteni, szervírozni (olykor egészen nagy pohárból is szokták fogyasztani).

Díszítése: narancsszelet.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!