A világ egyik legnagyobb koktélos versenye, a Bols Around The World idén sem múlt el magyar sikerek nélkül, Onufer Gábor tavalyi győzelme után most Lajkó Fanni teljesített remekül a szakmai megmérettetésen. A szintén a Boutiq’Bar falai között edződött leányzó egyrészt megnyerte a „young talent” kategóriát, tehát ő lett a legjobb a 21 éves vagy ennél fiatalabb bártenderek között, másrészt az amszterdami nagydöntőben az előkelő hatodik helyen zárt. A mi Fannink egy csodásan összerakott koktéllal nevezett be az összecsapásra, amit a héten le is csekkoltam a Boutiq’-ban. Ismerkedjünk meg tehát egy kicsit közelebbről a Damsel, vagyis a Kisasszony nevet viselő itallal (amit egyébként Charles Dickens regénye, a Szép remények ihletett).

A Damsel csak nevében és küllemében tűnik csajos piának, egyébként férfiasan karakteres jegyekkel bír, amelyben leginkább a fanyar citrusok dominálnak. Az alkoholt a Bols Genever (ez a gin őse, korábban itt már részletesen szó esett róla), valamint a Drambuie (ez pedig egy malátawhisky alapú likőr, mézzel és fűszerekkel ízesítve) biztosítja, különlegességét a rebarbarából készült bitter adja, a textúráját pedig a tojásfehérje teszi krémessé.

ÖSSZETEVŐK:
40 ml Bols Genever
20 ml friss citromlé
15 ml friss narancslé
15 ml Drambuie
10 ml cukorszirup
3 öntet rebarbara bitter
1 tojásfehérje

POHÁR:
Talpas koktélos pohár.

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket jég nélkül shakeljük össze (ún. száraz shakeléssel), majd adjunk hozzá koktéljeget és így is rázzuk össze. Szűrjük le és újra shakeljük össze jég nélkül. Szűrjük egy előhűtött talpas koktélos pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Narancshéj.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!