Onufer Gábor kevert itala, a Kereskedő után itt van a Kereskedő Felesége is, méghozzá a Santa Monica-i Stella Rosa Pizza Bar falai közül. 


A gin és az Aperol érdekes kombinációjával már lehetett találkozni itt a Koktél Blogon az Aperol Spritz újragondolása kapcsán, most a menta és az uborka helyett a görögdinnye biztosítja a frissességet a piában.

Az ital kitalálójának, Jeff Mahnnak az elkészítéshez és a névadáshoz az ihletet Borisz Kusztodijev 1918-as The Merchant’s Wife at Tea c. festménye adta.

ÖSSZETEVŐK:
30 ml gin
25 ml Aperol
25 ml cukorszirup
25 ml frissen facsart citromlé
2 görögdinnye darabka (kb. 3 centis, mag és héj nélkül)
30 ml szóda a feltöltéshez

POHÁR:
Vörösboros.

ELKÉSZÍTÉSE:
Töltsük a cukorszirupot egy keverőpohárba, adjuk hozzá a dinnyedarabokat és nyomkodjuk szét muddlerrel (törőfával). A szódát kivéve a többi összetevővel és koktéljéggel együtt rázzuk össze shakerben, majd szűrjük egy zúzott jéggel teli vörösboros pohárba. Húzzuk fel szódával és bárkanállal óvatosan keverjük meg.

DÍSZÍTÉSE:
Görögdinnye cikk.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!