A Boutiq’Bar ajánlásából kiindulva bukkantam rá a Jungle Bird (vagyis Dzsungel Madár) receptúrájára, melynek eredetije 1978-ban született meg a Kuala Lumpur-i Aviary Bar (magyarul Madárház Bár) falai között és a klasszikus koktélokra specializálódott New York-i The Lanter’s Keep bárnak köszönhetően most reneszánszát éli. Fő érdekességét a különleges alapszesz jelenti, persze a ritkának számító black strap rumot lehet helyettesíteni akár valamilyen szimpla dark rummal is.


ÖSSZETEVŐK:
45 ml Cruzan Black Strap rum (esetleg Gosling’s Black Seal rum)
25 ml Campari
15 ml frissen facsart limelé
15 ml cukorszirup
45 ml frissen préselt ananászlé

POHÁR:
Old fashioned (esetleg tikis).

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze és szűrjük egy nagy jégkockával (esetleg zúzott jéggel) teli pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Ananászlevelekkel.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!