A kubai Daiquirí településen született 1896-ban. Jennins Cox helyi bányaigazgató állítólag a főnökeit várva nem tudott szolgálni a vezérek kedvenc italával, a ginnel, így kényszermegoldásként az akkor még zavaró mellékízéről ismert rumot megpróbálta limelével és cukorral finomítani, ami persze nagy siker lett és azóta a koktélok egyik nagy klasszikusává vált Daiquiri néven. Egyszerűség és egyben elegancia jellemzi.

ÖSSZETEVŐK:
4,5 cl fehér rum
2,5 cl friss limelé
1,5 cl cukorszirup (jobb minőségű italt tudunk készíteni, ha cukorszirup helyett 2 bárkanálnyi porcukrot használunk)

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket shakerben összerázzuk és behűtött Y pohárba szűrjük.

A Fruit Daiquiriben cukorszirup helyett gyümölcsszirupot vagy likőrt használunk (pl.: strawberry, peach, melon, apple).

A Frozen Daiquiri blenderben készül, gyümölcsökkel és zúzott jéggel, illetve nagy Y pohárban szervírozzuk.

DÍSZÍTÉSE:
Limekarika

FAJTÁJA:
Before dinner cocktail

A Daiquiri Ernest Hemingway és John F. Kennedy egyik kedvenc itala volt.

A Daquiri az International Bartenders Association hivatalos kevert itala (IBA Official Cocktail).



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!