Ha valakinek túlságosan is jól sikerült a szilveszteri ünneplés, de újév napján azért mégis szeretne koccintani egyet, annak tökéletes lehet a Buck’s Fizz és a Mimosa páros bármelyike, hiszen mind a kettő egy könnyed, másnaposságra különösen ajánlott citrusos-pezsgős ital. Előbbi a londoni Buck’s Clubról kapta elnevezését és elsőként Pat MacGarry (akinek a neve a Sidecar sztori kapcsán is ismerős lehet) készítette el 1921-ben. Utóbbi viszont a párizsi Ritz Hotelben látott napvilágot négy évvel később, a különbséget pedig csupán a friss narancslé és a pezsgő aránya jelenti.

bucks fizz mimosa pezsgő receptúra iba official cocktail grand marnier grenadine


 

BUCK’S FIZZ

Összetevők:
2 rész frissen facsart narancslé
1 rész pezsgő (száraz)
Opcionálisan ½ teáskanálnyi gránátalmaszirup

Pohár:
Pezsgős flőte vagy pezsgős tulipán pohár.

Elkészítése:
Egy előhűtött pohárba töltsük a narancslevet, majd óvatosan töltsük rá a behűtött pezsgőt. Opcionálisan díszíthetjük narancsspirállal.


 

MIMOSA

Összetevők:
1 rész frissen facsart narancslé
1 rész pezsgő (száraz)
Opcionálisan 1 teáskanálnyi Grand Marnier

Pohár:
Pezsgős flőte vagy pezsgős tulipán pohár.

Elkészítése:
Egy előhűtött pohárba töltsük a narancslevet, majd óvatosan töltsük rá a behűtött pezsgőt. Opcionálisan díszíthetjük narancsspirállal.

A Mimosa az International Bartenders Association hivatalos kevert itala (IBA Official Cocktail).


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!