A Boutiq’Bar mindig is tudatosan vállalt népművelő szerepet az igényes italfogyasztással kapcsolatban, ennek részeként rendezik meg havi rendszerességgel a One Night Stand sorozatot is, melynek keretében minden alkalommal érkezik egy bártender valamelyik európai bárból és a Boutiq’ pultja mögött a saját koktéljait készíti el a vendégeknek. A héten az amszterdami Dvarsban dolgozó Ciro Adriano de Georgio volt a soros, aki az esti műszak előtt egy kóstolóval egybekötött előadást tartott, melyen a szervező Nagy Zoltán invitálására a Koktél Blog is részt vett. Ciro többek között bemutatta a Dvars bestseller piáját, a bourbon alapokkal rendelkező, citrusos-gyümölcsös Kentucky Sambát.

Ciro és a Kentucky Samba a Boutiq'Barban

(Fotó: Koktél Blog)



ÖSSZETEVŐK:
60 ml passion fruittal infuzált Maker’s Mark Kentucky Straight Bourbon
30 ml lemon sherbet*
1 öntet Pernod Ricard abszint

POHÁR:
Coupe.

ELKÉSZÍTÉS ÉS DÍSZÍTÉS:
Az összetevőket rázzuk össze shakerben és szűrjük egy előhűtött coupe pohárba. Díszítsük félbevágott passion fruittal, töltsünk rá overproof rumot, gyújtsuk meg, majd szórjunk a lángra fahéjat.

*Lemon sherbet készítése: ha már nekifogunk, érdemes nagyobb adagot csinálni, így vágjuk le 5 db citrom héját és 400 g cukorral együtt tegyük egy hőálló edénybe, majd jól nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával). Hagyjuk állni egy órán keresztül, ezt követően újra nyomkodjuk meg. Töltsük hozzá 10 db citrom levét és melegítsük addig, amíg a cukor el nem olvad. Szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Az arányok betartásával természetesen bármekkora mennyiség készíthető.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!