Bár az alkohol nem tartozik a kalóriákat lépten-nyomon számolgatók kedvencei közé, azért a Vodka-szóda még a körükben is igen népszerűnek számít, hiszen az alapszesze az egyik legfogyókúrásabb pia, ráadásul mellette a szóda még hidratál is. A legtöbb esetben mindezeket citrommal vagy limemmal szokás kiegészíteni, amelyek pedig ugyebár gondoskodnak a vitaminbevitelről (ha már az egészségnél tartunk). Nem muszáj azonban ezeknél a citrusoknál leragadni, érdemes lehet rápróbálni például a narancsra, a grapefruitra vagy akár a kumkvatra is.

Fotó: Koktél Blog



ÖSSZETEVŐK:
1 rész vodka
3 rész szóda
1 bárkanálnyi pink grapefruitlé
3-4 cikk pink grapefruit

POHÁR:
Old fashioned.*

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy old fashioned poharat tegyünk tele koktéljéggel és grapefruit cikkekkel, majd jól keverjük át bárkanállal. Töltsük rá a vodkát, illetve a grapefruit levét, majd húzzuk fel szódával és a szénsav tartósságára vigyázva óvatosan keverjük meg.

*Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni, akkor használjunk long drinkes poharat. A Vodka-szóda sztenderd poharát illetően egyébként megoszlanak a vélemények, a Grey Goose például old fashionedben ajánlja, az Absolut viszont hosszúitalosban.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!