Azért kedvelem a tojásfehérjével készült italokat, mert elképesztő selymességet tud adni a textúrának. Ilyen a Clover Club is, ami egy igazi nagy klasszikus az amerikai szesztilalom előtti időszakból. Nevét a philadelphiai Bellevue-Stratford Hotelben található Clover Clubról kapta, nyomtatásban pedig először Paul E. Lowe Drinks How to Mix and Serve c. könyvében jelent meg 1909-ben, legalábbis David Wondrich szerint, aki azért nagy szakértőnek számít a témakörben.

Fotó: Koktél Blog



ÖSSZETEVŐK:
50 ml gin
20 ml frissen facsart citromlé
20 ml cukorszirup (a víz és a cukor aránya 1:1)
5 db málna
1 db tojás fehérjéje

Az eredeti receptúrában még száraz vermut is szerepelt, azonban a modern kori Clover Club ezt már nélkülözi. Az 1930-ban megjelent The Savoy Cocktail Bookban pedig a málnaszirup helyett gránátalmaszirupot tüntetett fel a szerző, Harry Craddock. A házilag készített friss gyümölcs+cukorszirup kombináció helyett használható gyárilag előállított gyümölcsszirup is.

POHÁR:
Martinis vagy coupé.

ELKÉSZÍTÉS:
A málnaszemeket a cukorsziruppal együtt nyomkodjuk meg muddlerrel (törőfával) és a többi összetevővel együtt először szárazon (jég nélkül), majd koktéljéggel rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel töltsük egy martinis vagy coupé pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Málna (opcionális).

A Clover Club az Internation Bartenders Association hivatalos kevert itala (IBA Official Cocktail).



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!