Természetesen nemcsak a borokat, hanem a koktélokat is érdemes párosítani az ételekkel, így történt ez a Single Malt Only Coctail Dinner keretében vagy a Jim Beam nyári menüjében is. A következőkben pedig a Cognac Expert Blog speciális konyakos menüjével lehet megismerkedni, amelynek különlegessége, hogy minden egyes fogásban és kevert italban megjelenik a konyak.





ELŐÉTEL

CSIGA FOKHAGYMÁS VAJJAL ÉS KONYAKKAL

Elkészítése: törjünk össze egy gerezd fokhagymát és keverjük össze egy kis vajjal, egy kis petrezselyemmel és egy csipet kóser sóval, kenjük rá a csigákra a képen látható módon, majd töltsünk az egészre néhány öntet VS vagy VSOP konyakot és süssük össze 230 fokon 7 percig.



FŐÉTEL

A VILÁG LEGDRÁGÁBB GOURMET HOT-DOGJA: THE DRAGON DOG

Hozzávalók: 30 cm hosszú hot-dog kifli, Rémy Martin Louis XIII konyakban pácolt sült kolbász, szarvasgomba olajban sütött Kobe marha tengeri sóval, valamint homár fokhagymás vajjal.



DESSZERT

A VILÁG LEGDRÁGÁBB CUPCAKE-JE

Hozzávalók: Krug Collection Brut pezsgő, 24 karátos ehető arany pehely, Carmargue-i tengeri só, normandiai vaj, 21 éves Courvoisier konyak, 70%-os kakaótartalmú csokoládé, tahiti vanília bab, cukornád.

Díszítés: pezsgő kaviár, ehető arannyal bevont fondant ág, virágok és levelek, fogyasztás előtt meglocsolva konyakkal.



KOKTÉL

FIVE STAR

Összetevők:
30 ml Remy Martin Louis XIII Rare Cask 42,6 konyak
30 ml Pappy Van Winkle 23 year old Family Reserve Bourbon whiskey
20 ml Martini & Rossi Gran Lusso 150th Anniversary édes vermut
15 ml D.O.M. Benedictine Black Monk 500th Anniversary Edition
2 öntet Angostura Bitters
2 öntet Peychaud Bitters

Pohár:
Baccarat kristály kehely.

Elkészítés:
Töltsük az összetevőket egy keverőpohárba és koktéljéggel együtt bárkanállal keverjük legalább 30 másodpercig. Szűrjük az előhűtött kehelybe.

Díszítés:
Narancshéj.



A képek forrása: Cognac Expert Blog

Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!