Most néhány napig biztosan a franciaországi Lyon a világ gasztronómiai fővárosa, hiszen hétvégén megnyitott a Sirha szakkiállítás, ami ráadásul helyszíneként szolgál az idei Bocuse d’Dor szakácsverseny döntőjének is. Persze mind az expo, mind a verseny bővelkedik magyar vonatkozásokban nemcsak az ételek, hanem az italok terén is.

Magyar ízek Lyonban (werkfotó)


A Sirha kiállításon a magas minőségű magyar termelő alapanyagok mellett jelen van például az Agárdi Pálinkafőzde, az Unicumot gyártó Zwack vagy a Francois és Hungaria pezsgőket készítő Törley-csoport is. Persze a magyar borvidékek sem maradhatnak ki, amikor hazai italokról van szó: Tokajt a Kikelet, a Szepsy és a Szent Tamás pincék borai képviselik, míg az egri borvidéket a St. Andrea Pincészet reprezentálja.

A Bocuse d’Dor döntőjében hazánkat Molnár Gábor képviseli, a verseny VIP részlegében pedig az autentikus magyar ételek mellett somlói Kreinbacher pezsgőket lehet kóstolni, de a már említett Szepsy és Szent Tamás borok mellett a villányi Bock Pincészet, illetve a Terra Hungarica tételeit (Pók Tamás, Karner Gábor, Hollóvár) is ki lehet próbálni.

Megható, minőségi, finom és gyönyörű



Ha tetszett a poszt, akkor csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!