Éppen most csap le a Sandynek becézett hurrikán az Amerikai Egyesült Államok keleti partjára, mi pedig innen Magyarországról csak kitartást tudunk kívánni a vihar sújtotta területek lakóinak, illetve némi sorsközösséget vállalva megismerkedünk a Hurricane nevet viselő kevert itallal is.

Pat O’Brian New Orleans-i bártulajdonos valamikor az 1940-es években alkotta meg édes, gyümölcsös ízvilágú piáját, így akart túladni ugyanis a helyi kereskedők által rásózott rumkészletén, hiszen csak ezzel a feltétellel voltak hajlandóak leszállítani neki a whiskey-rendelését. A várost egyébként rendszeresen sújtják hatalmas hurrikánok, ám a nevét mégsem erről, hanem a viharlámpa alakú hurrikán pohárról kapta (lásd a fenti fotón), hiszen Pat ebben szervírozta italát a tengerészeknek. Gyakori egyébként az is, hogy New Orleansban műanyag pohárból fogyasztják a Hurricanet, hiszen a helyi jogszabályok csak ily' módon teszik lehetővé a közterületen történő alkoholfogyasztást.

ÖSSZETEVŐK:
4,5 cl barna rum
3 cl fehér rum
1 cl passion fruit szirup
2 cl grenadine szirup
3 cl limelé
3 cl ananászlé
1 öntet Angostura bitters

ELKÉSZÍTÉS:
Az összetevőket shakerben összerázzuk, majd koktéljéggel teli hurrikán pohárba szűrjük (zúzott jéggel is készíthető).

DÍSZÍTÉS:
Ananászszelet, koktélcseresznye, szívószál.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!