A korábban itt a blogon is bemutatott Pávai Miki átigazolt a nemrég nyílt debreceni Leroy Caféba, ahol mindjárt két saját kreációját is volt szerencsém megkóstolni.  A Tom-Yumnál (ami eredetileg egy thai levesnek a neve) a Grey Goose vodka már egy igen szép alapot biztosít, a különleges thai citromnád és a gyömbér pedig jól kooperál együtt, kis darabjaik pont átférnek a szívószálon, természetesen még intenzívebb hatást okozva az ízlelőbimbóknak. A Pink Rosemaryben a grapefruit és rozmaring kerülnek egymással szoros barátságba, csajos színe viszont megtévesztő, hiszen kifejezetten egy erőteljes, férfias kevert italról van szó.

TOM-YUM:
5 cl Grey Goose vodka
2 cl frissen facsart limelé
2 cl cukorszirup
~1 cm friss gyömbér
~2 cm thai citromnád
Szódafeltöltés
Elkészítése: old fashioned pohárba tesszük az apró darabokra vágott/reszelt citromnádat és gyömbért, illetve rátöltjük a lime levét és a cukorszirupot, muddlerrel megnyomkodjuk, koktéljéggel feltöltjük, hozzáadjuk a vodkát, szódával felhúzzuk, bárkanállal óvatosan megkeverjük.
Díszítése: limelevél, félbevágott limeszelet és citromnád


PINK ROSEMARY:
5 cl Tanqueray gin
1,5 cl Pamplemousse rose (pink grapefruit) szirup
4 cl grapefruitlé
6 cl frissen facsart narancslé
2,5 cl frissen facsart limelé
1 cl cukorszirup
Friss rozmaring
Szódaspricc
Elkészítése: keverőpohárba tesszük a rozmaringot, rátöltjük a lime levét és a cukorszirupot, muddlerrel megnyomkodjuk, a szódán kívül hozzáadjuk a többi összetevőt, összeshakeljük, majd duplaszűréssel koktéljéggel teli old fashioned pohárba töltjük és szódaspriccel felhúzzuk.
Díszítés: rozmaringág és félbevágott limeszelet



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!