Akit túlságosan is „megviselt” a szilveszteri bulizás, annak mindenképpen a másnaposság elleni Bloody Mary ajánlott, aki viszont inkább mértéktartó italozással töltötte az éjszakát, annak nyugodtan kipróbálható az Imbibe Magazin „rózsás” javaslata. Savas szépség az új esztendőre.

ÖSSZETEVŐK:
1,5 cl Aperol
1,5 cl rózsaszirup (elkészítését lásd lent)
2 öntet orange bitters
Habzóbor

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy keverőpohárban koktéljéggel keverjük össze az Aperolt, a rózsaszirupot, valamint az orange bitterst és szűrjük egy behűtött pezsgős flőtébe. Töltsük fel habzóborral és díszítsük lemon twisttel.

RÓZSASZIRUP:
Tegyünk ¼ csészényi szárított rózsaszirmot 1 csésze forró, de nem forrásban lévő vízbe és hagyjuk állni  30 percig. Szűrjük ki, majd nyomkodjuk ki a rózsaszirmokból a vizet. ¼ teáskanálnyi rózsavizet és egy öntet gumiarábikumot húzzunk fel forró, de nem forrásban lévő vízzel egy csészényi mennyiségre, adjunk hozzá egy csészényi cukrot és kevergessük, amíg el nem olvad. Kihűlés után tartsuk hűtőszekrényben, maximum 2 hétig.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!