Ha már az előzőekben szó esett a gin elődjéről, akkor épp itt az ideje beszámolni egy jeneveres kevert italról, tél lévén pedig ennek is egy forró változatáról. A kompozíció megalkotása Sumire Miyanoharát dicséri, aki a 2012-es Bols Around The World egyetlen női döntőse volt, ráadásul még közönségdíjat is kapott. A Hot Buttered Genever alapját a tölgyfahordóban érlelt Bols Barrel Aged Genever adja.

ÖSSZETEVŐK:
4,5 cl Bols Barrel Aged Genever
2 db kockacukor (barna)
1 csipetnyi őrölt fahéj, őrölt szerecsendió és őrölt szegfűszeg
10 g vaj (sótlan)
1 rúd fahéj
1 db csillagánizs
Forró víz

ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük/töltsük az összetevőket egy hőálló talpas és/vagy füles pohárba és öntsük le forró, de nem forrásban lévő vízzel, majd kevergessük, amíg a cukor el nem olvad.

FAJTÁJA:
Hot drink.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!