Adott az egyik legjobb prémium vodka narancsos változata. Vegyük hozzá Bonaparte Napóleon kedvenc mandarinlikőrjét és turbózzuk fel forró italnak. Evening Nectar.

Ki gondolná a laikusok közül, hogy a világ egyik legkiválóbb vodkája nem a nagy vodkapusztító oroszoknál, hanem a borairól, borpárlatairól híres franciáknál készül? Pedig a GREY GOOSE ezer szállal kötődik Cognac régió hagyományaihoz (például az itteni tradícióknak megfelelő lepárlással vagy a palackot lezáró „konyakos dugó”-val), igaz a márka 2004 óta az eredetileg kubai Bacardi tulajdonában van (állítólag mintegy 2 milliárd dollár (!) volt a vételár). A szimpla verzió mellett a GREY GOOSE-nak amúgy létezik a fent említett narancsos, illetve barackos, cseresznyés és citromos variációja is.

"Az italt a kilencvenes évek közepén találta ki Sidney Frank, aki arra lett figyelmes, hogy a dotcom business robbanásával rengeteg lett az újgazdag fiatal, akik mohón vágytak új, különleges italokra, és már unták a prémium kategóriás Absolut vodkát. A jó üzleti érzékkel megáldott Sidney Frank rájött, hogy a prémium felett van még egy kategória: a szuper-prémium, ezért kiadta munkatársainak: „Menjetek Franciaországba és gyertek vissza egy vodkával!” Így lett a szürke lúd, ami megjelent a Szex és New York sorozatban, de az Ocean’s 11-12-13-ban is fontos szerepet kapott."

Forrás: Hírmorzsák Blog

Az Evening Nectar alapszeszének legfontosabb társa a Mandarine Napoléon, ami egy konyak alapú, andalúziai, szicíliai és korzikai mandarin héjából, valamint gyógynövényekből és fűszerekből készült belga gyümölcslikőr. Feltalálása Bonaparte Napóleon orvosához, bizonyos Antoine-Francois de Fourcroyhoz fűződik, aki nagy sikert aratott gyógyszerével a korzikainál.


 
ÖSSZETEVŐK:
1 rész GREY GOOSE L’Orange
½ rész Mandarine Napoléon
½ rész méz
¾ rész forró víz
½ rész friss citromlé
½ rész narancslé
1 csipet őrölt csillagánizs
Levendula levelek (opcionális)
1 db csillagánizs díszítésnek

ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük a mézet egy keverőpohárba, majd a forró vízzel együtt keverjük addig, amíg el nem olvad. Adjuk hozzá a további összetevőket, majd újra keverjük meg. Szervírozzuk hőálló füles pohárban és díszítsük csillagánizzsal.

FAJTÁJA:
Hot drink.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!