Ma 66 éve, hogy elhunyt Al Capone (a chicagói gengszter, a sebhelyes), a történelem leghíresebb gengsztere, aki gyakorlatilag megteremtette a mai szervezett bűnözés alapjait. A szerencsejátékok és a prostitúció mellett a szeszcsempészet is a tevékenységei közé tartozott, kedvenc whiskeyje állítólag a Templeton Rye volt. Mivel egyetlen gyilkosságot sem sikerült soha rábizonyítani, ezért végül adócsalás okán került az atlantai szövetségi börtönbe 1931-ben, majd biztonsági okokból 1934-ben átszállították a híres/hírhedt Alcatrazba, ahonnan 1939-ben engedték ki, rossz egészségi állapotban. Végül 1947. január 25-én halt meg, miután agyvérzést és tüdőgyulladást kapott.

Escape from Alcatraz

Lynn House, chicagói bártender italának nevét az alapszesztől eltérően nem Al Capone, hanem Frank Morris ihlette, ugyanis neki és két társának (Clarance Anglinnek és John Anglinnek) 1962 júniusában sikerült megszökni a már említett Alcatrazból. A történetet egy 1963-as könyv és egy 1979-es film dolgozta fel, egyaránt Escape from Alcatraz címmel.

ÖSSZETEVŐK:
6 cl Templeton Rye whiskey
3 cl Cointreau narancslikőr
1,5 cl friss citromlé
1 teáskanálnyi friss, reszelt gyömbér
3 narancsszelet

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy keverőpohárban muddlerrel nyomkodjuk meg a gyömbért, a narancsszeleteket és a citromlevet. Adjuk hozzá a whiskeyt és a narancslikőrt, majd koktéljéggel rázzuk össze shakerben és duplaszűréssel  töltsük old fashioned pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Narancsszelettel.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!