A világ legnézettebb egynapos sporteseményére, az amerikaifutball-bajnokság döntőjére Mike Ryan, chicagói bártender megalkotott egy speciális hideg puncsot, természetesen bourbon whiskeyvel. Super Bowl Punch.

receptúra mike ryan super sunday punch bowl of freedom punch

ÖSSZETEVŐK:
6 rúd fahéj
25 db egész szegfűszeg
1 teáskanálnyi egész szegfűbors
1 üveg bourbon whiskey
1 üveg apple brandy (Laird’s Apple Brandy)
0,75 l piros grapefruitlé
0,75 kg méz
0,3 l édesített tea
1 felszeletelt alma

ELKÉSZÍTÉSE:
Tegyük a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot egy laza szövésű vászonba (sajtruha), helyezzük egy puncsos tálba, majd töltsük hozzá a többi összetevőt és keverjük meg. Adjunk hozzá koktéljeget, keverjük meg újra és díszítsük almaszeletekkel. Szervírozzuk puncsos pohárban. A fűszereket természetesen nem muszáj összefogva a tálba helyezni, de ilyen esetben szűrjük le a puncsot fogyasztás előtt. A vizesedés minimalizálása érdekében a koktéljég helyett jégtömböt is lehet használni. Ha van elegendő időnk, akkor hűtőszekrényben hagyjuk állni az italt és a jeget csak szervírozás előtt tegyük bele.


 

Az amerikaifutball-bajnokság fináléjában ezúttal a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers küzd meg egymással hétfő hajnalban (00:30, Sport 1). Érdekesség, hogy a történelem során először a csapatoknak egy testvérpár, Jim Harbaugh (Ravens) és John Harbaugh (49ers) a vezetőedzője, a Baltimore védelmében pedig az a Michael Oher is szerepet fog kapni, akinek életéről már filmet is készítettek, "A szív bajnokai" c. alkotásban ráadásul Sandra Bullock alakított Oscar-díjat érő szerepet. Az amerikai himnuszt ezúttal Alicia Keys, a Halftime Showt pedig - a reklámok mellett - Beyoncé nyerte meg. Beharangozó itt.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!