A Koktél Blog is meghívást kapott az év egyik legnagyobb hazai kávés-piás rendezvényre, a KávéBár Bazárra, ami egy igazán komplex eseménynek ígérkezik, hiszen lesznek itt különböző országos versenyek; előadások, bemutatók világbajnokok prezentálásában; valamint kiállítói standok és természetesen italkóstolók is. Most hétvégén tehát minden szakmabelinek, valamint kávéház- és bárlátogatónak kötelező megjelenése van a fővárosban!

A legfontosabb programelemeket kétségkívül az Országos Barista Bajnokság, valamint a Magyar Koktél és Flair Bajnokság jelentik, előbbit öt kategóriában (barista, latte art, coffee in good spirits, cup tasters, brewers cup), utóbbit hat kategóriában (flair, before dinner cocktail, after dinner cocktail, sparkling cocktail, fancy cocktail, long drink) rendezik meg.

Érdemes lesz majd odafigyelni két világbajnok bemutatójára, Kis Zoltán tavaly a török kávé készítésében volt verhetetlen a World of Coffee Vienna versenyen, míg Orosz Ákos a World Coffee in Good Spirits legjobbja lett Szöülban, szintén 2012-ben.

A kávés vonalat erősítik többszörös hazai barista bajnokok is, Molnár Attila például készítési módszerekről és hibákról ad elő, Tóth Sándorral pedig ízpróbázhatnak a résztvevők.

A párlatok bemutatása terén Christian Ferrand számít a legnagyobb névnek, aki a Pierre de Segonzac konyakház képviseletében érkezik, de whisky-, rum-, gin- és vodkateszteken is részt vehetnek az érdeklődők, pl. a Drinks International által a világ 43. legjobb bárjának választott Boutiq’ bártendereivel (mondjuk a ABSOLUT UNIQUE Bartender verseny friss győztesével, Bálint Nikivel).

Ha már bazár, akkor lesznek standok, kiállítók is, képviselteti magát többek között a MONIN, a Royal Cognac, a Sztolicsnaja, a Frizzante, a Koktélbolt, az Aeropress, a Has Bean, a Costadoro, a Pasco, a Pellini és Magyarország első, hamarosan nyíló gin bárja, a The GIN SHOP Budapest is...

IDŐPONTOK:
2013. február 23. (10:00 – 19:00 között)
2013. február 24. (10:00 – 20:00 között)

HELYSZÍN:
Hotel Corinthia***** (1074 Budapest, Erzsébet krt. 49.)

Bővebb információk az esemény honlapján.



Csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!