A múltkor már szó esett róla, hogy a japánok bizony igen jó whiskyket tudnak produkálni, például ott van a Suntory italcég a Yamazaki, a Hakushu és a Hibiki márkáival, melyek közül az első kettő single malt, a harmadik pedig blended típusú. Yuri Kato, a Japanese Cocktails c. könyvében ez utóbbi legfiatalabb változatát, a 12 éves érlelésűt választotta speciális Martini koktéljának alapszeszéül, ami egyébként aranyérmet szerzett a tavalyi International Wine & Spirit versenyen. Maneki-Tini.

maneki-tini receptúra yuri kato martini

ÖSSZETEVŐK:
45 ml Hibiki 12 years old whisky
1 teáskanálnyi édes vermut
7,5 ml cherry brandy

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összetevőket koktéljéggel shakerben rázzuk össze és szűrjük egy előhűtött Y pohárba.

DÍSZÍTÉSE:
Koktélcseresznye.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!