Végre most már tényleg közeledik az igazi tavasz, a kanadai Quebec tartományban pedig ekkor indul az ún. cukor- vagy juharszezon, amikor is kinyerik a cukorjuharfákból azt az édes nedűt, melyből a híres juharszirupot készítik. Stílusosan ünnepeljük tehát juharszirupos koktélokkal a legszebb évszak beköszöntét. Whiskey Sour újraértelmezések a theKitchn-től.

MAPLE LEAF

Összetevők:
45 ml bourbon whiskey
15 ml juharszirup
15 ml friss citromlé

Elkészítése:
Az összetevőket shakerben koktéljéggel együtt rázzuk össze, majd szűrjük koktélos pohárba.

Díszítése:
Lemon twist.



FILIBUSTER

Összetevők:
45 ml rye vagy bourbon whiskey
25 ml friss citromlé
10 ml juharszirup
1 öntet Angostura bitters
1 tojásfehérje

Elkészítése:
Az összetevőket száraz shakeléssel rázzuk össze, majd koktéljéggel együtt is rázzuk össze és szűrjük egy koktélos pohárba.

Díszítése:
Lemon twist.



Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!