Az egyik kedvenc koktélos blogom tavaly nyáron egy hosszabb szünetre vonult, hiszen a blogtender, Rose Maura Lorre szülési szabadságot vett ki. A tervezettnél kicsit később ugyan, de az előző hónapban visszatért a blogoláshoz és mostanában eléggé rákattant a martini koktélokra (még könyvet is írt a témakörben The Big Book of Martinis for Moms címmel), ezért stílusosan az egyik posztjában található Champagne Martinivel üdvözlöm a visszatérését (ami egyébként egy „MINO – Martini In Name Only”, vagyis „csak nevében martini”).

rose maura lorre receptúra champagne martini cointreau maraschino luxardo fee brothers peach bitters martini

ÖSSZETEVŐK:
25 ml Cointreau
15 ml Maraschino Luxardo
2 öntet Fee Brothers Peach Bitters
Pezsgő

POHÁR:
Maritinis.

ELKÉSZÍTÉSE:
A pezsgőn kívül az összetevőket töltsük egy keverőpohárba, majd koktéljéggel együtt bárkanállal intenzíven kevergessük körülbelül egy percig. Szűrjük egy előhűtött martinis pohárba és töltsünk pezsgőt az ital tetejére.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!