Az előző posztban ugyebár chiliztünk egy jót, a megkezdett sorozatot pedig kár lenne abbahagyni, így muszáj megismerkednünk egy bizonyos csípős Daiquirivel, melynek alappárlata a gin őse, a korábban már bemutatott jenever Hollandiából. Ez a Dutchman’s Daiquiri.

receptúra dutchmans daiquiri jenever bols genever chili daiquiri

ÖSSZETEVŐK:
45 ml Bols Genever
25 ml frissen facsart limelé
15 ml cukorszirup (a cukor és a víz aránya: 2:1)
¼ rész chili paprika (felszeletelve és magok nélkül)

POHÁR:
Martinis.

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy keverőpohárban muddlerrel (törőfával) nyomkodjuk meg a szeletelt és magtalanított chili paprikát, adjuk hozzá a további összetevőket és koktéljéggel együtt shakerben rázzuk össze. Duplaszűréssel szűrjük egy martinis pohárba.

DÍSZÍTÉS:
Chili paprika.


 

Még több kevert italért csatlakozz a Koktél Blog Facebook-oldalához!